Többek között a "Do you remember love?" című szám szerzője volt ő, de az ő nevéhez köthető két banda és a Macross zenéi.

Kazuhiko Katou, két banda alapítója és zeneszerzője a The Super Dimension Fortress Macross: Do You Remember Love? és a Windaria című animék zeneszerzőjét felakasztva találták meg egy hotelszobában. Hatvankét éves volt, a helyi szervek szerint öngyilkosságot követett el ugyanis a végrendeletének két másolatát találták meg a szobában.

Katoh zenei debütálását a "Folk Crusaders" nevű együttesnek köszönheti, akik a "Kaette Kita Yopparai" és a "Imujinigawa" című slágerek szerzői voltak. Ezekután létrehozta barátaival a "Sadistic Mika" nevű együttest, akik többször szétmentek és újraegyesültek az évek során, de 1975-ben ők voltak az első japánok, akik zenélhettek Nagy Brittaniában egy turné során.

A "Do You Remember Love?" 1984-ben a 38. helyen végzett az Oricon évi összesítésében, de 7. helyen a heti ranglistában, ami által nagyon populáris számnak tekinthetjük.

Vasárnap délután rendkívüli hírként szerepelt a tévében a halála és Ijima illetve még négy Macross énekes tisztelgett az emléke fölött.

Nyugodjék békében.

(ANN)

A bejegyzés trackback címe:

https://anidex.blog.hu/api/trackback/id/tr821456333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása